De Schattelijn

al meer dan 25 seizoenen hét centrum voor cultuur
 
Vrijdag 6 april zetten de dames van LOS De Schattelijn op stelten in hun voorstelling 'VAST'.
Er zijn nog enkele kaarten: dus u moet snel wezen!
De try-out van Patrick Laureij (14 april) is uitverkocht en voor de voorstelling van Piepschuim op zaterdag 21 april zijn ook nog maar enkele kaarten...!

Wees meer dan van harte welkom! 


  
 
 
 

 
 


ANDRÉ MANUEL
De Onzen (geëngageerd cabaret)
27-01-2018 aanvang: 20:15 | 16,00 euro

Actueel, pijnlijk relevant, inhoudelijk en uiterst geestig

André Manuel gaat in zijn 632ste programma De Onzen op zijn eigen compromisloze wijze op zoek naar geluk. Over vluchtelingen die in ieder geval wat te doen hebben versus de Tokkies die daar ook naar verlangen. Wars van ambitie maar toch. Als Trump de president van de Verenigde Staten van Amerika kan worden, dan mag Manuel dit programma maken.

 

Het is 2017. We bombarderen nog steeds moslims in het Midden Oosten. En in de media galmt de vraag, waarom zijn ze zo boos op ons. André Manuel gebruikt het podium precies waar het voor is bedoeld: een plek waar je de dingen onomwonden kan zeggen. De pers over De Onzen:

‘De laatste jaren lijkt Manuel bezig met een triomfantelijke revanche, die hem vorig jaar zelfs de Poelifinario voor het beste cabaretprogramma opleverde. (…) De Onzen zet die lijn voort. Ook hier is Manuel weer de sarrende cabaretier die stellingen poneert op het scherp van de snede – waarop bij het publiek eerst de lach komt en daarna pas de vraag of de zojuist gedebiteerde kwinkslag eigenlijk een kern van waarheid bezit.’ (****) | NRC:

 

‘Onverschrokken gaat André Manuel het racisme te lijf. (…) Wat zouden wij doen als hier de oorlog uitbreekt: vluchten of vechten?. (…) Het is lovenswaardig hoe hij actuele thema’s als moslim-terrorisme en racisme onverschrokken te lijf gaat. Het zet je aan het denken.’ (***) | De Volkskrant

 

‘Meneertje Manuel heeft een tussenvorm gevonden tussen cabaret, gesproken column en stand-up comedy. Hij is aangekomen bij een soort cabaret permanente, waarin niets vastligt, zodat hij in deze razende tijd elke nieuwe ontwikkeling meteen een plek kan geven. Elke avond actueel is zo knap.’ | Twentse Courant

 

‘Beproefd recept of niet, de inhoud van zijn tirades verveelt nooit. Ook nu niet. Hij heeft niets anders dan zijn grote bek als wapen in de oorlog tegen de onverdraagzame religieuze gekkies en eindigt even aandoenlijk als strijdbaar: je moet ze keihard in hun smoel uitlachen.’ (***) | Theaterkrant

 

ENTREE: € 16,00 

 

www.maneman.nl

> Mijn Schattelijn
Je eigen Schattelijn account!

Cultureel Centrum de Schattelijn


Vismarktstraat 4A
4931 AZ Geertruidenberg
T: 0162 512 226
E: info@schattelijn.nl
W: www.schattelijn.nl

Routebeschrijving bezoekers


De Schattelijn ligt in het centrum van Geertruidenberg op de hoek van de Markt en de Vismarktstraat. U kunt parkeren op de Markt.